24 uur per dag naar hartenlust piano spelen met het SILENT systeem

Het SILENT systeem is een combinatie van elektronica, toegepast in een akoestische piano of vleugel. Het SILENT systeem maakt je instrument multifunctioneel, zodat het mogelijk is om de piano of vleugel optimaal te benutten.

Je bent dus eigenlijk tevens in het bezit van een zeer goede digitale piano met als pluspunt dat deze met een hoofdtelefoon te gebruiken is, ieder uur van de dag. Huisgenoten kunnen gewoon TV blijven kijken, slapende kinderen en de buren merken er niets van wanneer jij piano speelt.

“Alle voordelen van de digitale piano in je akoestische piano of vleugel, ook voor in de toekomst”

Het SILENT systeem heeft geen enkele invloed op de originele klank van de piano. De module (een klein kastje)van het SILENT systeem is voorzien van midi, USB en externe speaker aansluitingen.

Deze techniek maakt het mogelijk om je instrument te koppelen aan computers en andere elektronische instrumenten en stereoset.

Uitwisselen van geluiden en muziekbestanden wordt daardoor mogelijk. Via de module kun je diverse piano, klavecimbel, en andere geluiden oproepen en via de hoofdtelefoon bespelen. Ook aan pianomuziek Vier Handen, het zogeheten Quatre Mains spelen, is gedacht. De module is namelijk voorzien van 2 hoofdtelefoonaansluitingen.

Zelf componeren: Via midi of USB aansluiting kun je de piano of vleugel rechtstreeks koppelen aan een muziekprogramma’s op de computer of iPad/Tablet.

Het silent systeem is tevens leverbaar vanaf de fabriek in de Schulze Pollmann piano’s en vleugels.
Bij Kawai heet het silent systeem ANYTIME -X en is standaard op de ATX piano’s en vleugels.

ADRES

Pianoleskrimpen
Richard van Rijswijk

  • Linde 12, 2925 CG
    Krimpen aan den IJssel
    ingang achterzijde/garagekant
  • 0180-52 5 131
  • 06-15 62 67 49