Twee keer per jaar

Twee keer per jaar de piano stemmen en onderhouden is echt nodig. Vanzelfsprekend is stemmen het belangrijkste onderhoud aan je piano of vleugel. Het is een regel dat de piano stemmen minimaal 2 x per jaar moet gebeuren. 

Daarnaast zijn handelingen nodig, zoals schoonmaken, bijregelen, intoneren en kleine reparaties om de piano of vleugel in goede conditie te houden, zodat het instrument niet alleen weer goed klinkt, maar tevens een groot deel van zijn waarde blijft behouden.

ADRES

Pianoleskrimpen
Richard van Rijswijk

Luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger is een oplossing, maar houdt er rekening mee dat er bij het verdampen van zeer kalkrijk water een neerslag van witte stof in de ruimte neerdaalt. Het waterreservoir moet handmatig bijgevuld worden. Door het om de twee weken bijvullen in je agenda te noteren, zul je het nimmer hoeven te vergeten.

Om de piano optimaal op stemming te houden moeten extreme schommelingen in luchtvochtigheid vermeden worden.

Jouw persoonlijke wens

De hamerkop is een belangrijk onderdeel van de klankvorming. Een harde hamerkop heeft minder veerkracht en produceert een hardere toon dan een zachtere meer verende hamerkop.

Het intoneren van de hamerkop is een vak apart. Door middel van het intoneren of bewerken van de hamerkop kan Richard van Rijswijk de structuur van het vilt in de hamerkop harder of zachter maken en zodoende de piano aanpassen aan jouw huiselijke, akoestische en persoonlijke wensen.