Een piano koop je niet zomaar!

Bij het kiezen van een piano heb je de deskundigheid van een vakbekwaam musicus nodig voor een eerlijk advies. Toetsencentrum Richard van Rijswijk is nog een echte eenmanszaak met ruim 25 jaar kennis en ervaring, opgebouwd als musicus, bevoegd pianodocent, pianostemmer en pianoverkoper.

“Voor Richard van Rijswijk geldt dat je als klant jarenlang gelukkig moet zijn met je piano of vleugel. Hij staat hoogstpersoonlijk in voor zijn deskundig advies waardoor je de juiste keuze kunt maken.”

Welke piano kiezen we om op te leren spelen?

Om op te studeren of trainen heb je natuurlijk een goed functionerende piano nodig

Veel beginnende pianisten kiezen vaak een ‘studie’ akoestische piano. Dat is uiteraard begrijpelijk want de aankoop van een kwalitatief goede piano is een behoorlijke uitgave.

Een studiepiano dient, evenals elke piano op A 440 hertz stemming te staan.

Toetsencentrum Richard van Rijswijk is de betere ambachtelijke pianovakhandel, met veel liefde voor het vak, waarbij de koper, het instrument en de pianomuziek centraal staan. Er is voldoende keuze aan instrumenten van vooral gerenommeerde kwaliteitsmerken. Bij het kiezen van een piano of vleugel kun je de instrumenten ervaren alsof ze in bij je thuis staan!

Let op! Er zijn piano’s en vleugels in omloop die niet bruikbaar zijn. Ze staan te laag qua stemming en vaak tot wel een halve toon onder de oorspronkelijke stemming.Deze piano’s of vleugels zijn een verkeerde aanschaf en worden regelmatig als lokkertjes gebruik, zelfs bij bekende pianozaken.

Deze piano’s of vleugels hebben dan losse stempennen of kapotte zangbodems.Kies ook geen bovendempers want deze instrumenten zijn echt te oud gereviseerd of zelfs helemaal niet gereviseerd. Als vuistregel kun je het beste een occasionpiano of -vleugel kiezen die niet ouder is dan 25 jaar.Bouwjaren zijn te achterhalen d.m.v. de serienummers die binnen in de piano of vleugel zijn aangebracht op het frame, kast of zangbodem.

Natuurlijk heeft Toetsencentrum Richard van Rijswijk ook studiepiano’s

Samen met je eventuele toekomstige pianodocent kunnen we een selectie maken van piano’s die geschikt zijn als studie/startpiano. 

Toetsencentrum Richard van Rijswijk heeft altijd zowel studie occasions als nieuwe piano’s zeer scherp geprijsd.
De ervaring leert dat wanneer je na verloop van tijd wat beter gaat spelen je een beter klinkend en beter bespeelbaar instrument gaat wensen.

“Richard van Rijswijk biedt daarom bij aankoop van elke piano altijd schriftelijk een omruilgarantie aan. Dat wil zeggen dat je binnen 1 jaar de piano voor het aanschafbedrag kunt inruilen voor een mooier en kwalitatief beter instrument.”

“Zo wordt mooi en goed pianospelen op een prachtig instrument voor iedereen mogelijk!”

De unieke omruilgarantie van Toetsencentrum Richard van Rijswijk geldt ook bij aankoop van een digitale piano. Een digitale piano is voor veel pianisten een opstap naar een akoestische piano.

Kopen waar je het ook GOED leert is altijd beter!

 

Je hebt altijd direct contact voor uitleg en vragen over je instrument als je ook bij Toetsencentrum Richard van Rijswijk les hebt.

Richard van Rijswijk nodigt je graag om uit kennis te maken, te adviseren en om een aanbieding op maat te maken.

Vanzelfsprekend heb je volledige garantie op je waardevolle instrument.

ADRES

Pianoleskrimpen
Richard van Rijswijk