2x per jaar de piano stemmen en onderhouden is echt nodig!

Vanzelfsprekend is stemmen het belangrijkste onderhoud aan je piano of vleugel. Het is een regel dat de piano stemmen minimaal 2 x per jaar moet gebeuren. Daarnaast zijn handelingen nodig, zoals schoonmaken, bijregelen, intoneren en kleine reparaties om de piano of vleugel in goede conditie te houden, zodat het instrument niet alleen weer goed klinkt, maar tevens een groot deel van zijn waarde blijft behouden.

Wanneer u bij Toetsencentrum Richard van Rijswijk een stem/onderhoudsbeurt afsluit, zijn bovenstaande handelingen bij de prijs inbegrepen.

Blijken er grotere werkzaamheden noodzakelijk te zijn dan zal altijd vooraf een prijs worden afgesproken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

ADRES

Pianoleskrimpen
Richard van Rijswijk

STEM- Onderhoudsbeurt

Wanneer jouw piano of vleugel toe is aan zijn halfjaarlijkse stem/onderhoudsbeurt neem dan CONTACT op voor het maken van een stemafspraak.

Een piano stemmen is nodig vanwege het krimpen en uitzetten van de zangbodem. Bij vochtig weer zet de zangbodem uit en bij droog weer krimpt de zangbodem. De snaren staan via de kam in direct contact met de zangbodem en bewegen in feite mee tijdens het krimpen en uitzetten en hierdoor ontstemd de piano.

Piano’s hebben het meest last van ontstemmen tijdens vorstperiodes en onze vrij vochtige zomers. Ook het mechaniek verloopt en kan vooral weer storingen geven tijdens de droogte. De piano stemmen wanneer het er tijd voor is, is dan ook veel goedkoper dan later eventuele reparaties te moeten laten plegen.

Bij het eerste bezoek wordt de piano geïnspecteerd en wordt bepaald of naast het stemmen nog andere werkzaamheden noodzakelijk zijn. Als de piano een tweede stemming nodig heeft (bijvoorbeeld omdat deze erg lang niet gestemd is) kan direct een vervolgafspraak worden gemaakt. Daarna kun je kiezen voor het stem/onderhoudsabbonement en word je elk half jaar gebeld voor de stem/onderhoudsbeurt van  jouw waardevolle bezit.

Na 10 stembeurten krijg je een gratis stembeurt. Op voorwaarde dat je piano elk half jaar gestemd is door Toetsencentrum Richard van Rijswijk. Dat is een korting van meer dan 10% per uitgevoerde stembeurt!

Taxatie van piano of vleugel

Het taxeren van een piano of vleugel is een specialisme en vergt vele jaren van ervaring en expertise. Richard van Rijswijk komt persoonlijk bij je langs om de conditie en desgewenst de waarde van jouw instrument vast te stellen. Uiteraard is deze expertise niet gratis, maar je weet wel direct wat je in huis hebt en waar je aan toe bent.